Kurser og forløb

  1. kom stress til livs med heste-assisteret coaching

Heste-assisteret coaching er en effektiv og veldokumenteret behandlingsmetode, som giver dig mentale og kropslige værktøjer til at kunne forebygge og afhjælpe stress, depression, angst mm.

Heste besidder en stor kropslig og mental balance. Som udprægede flokdyr er de i stand til at videregive denne balance. Derfor vil du gennem kropslige og mentale øvelser med hesten få bragt dit eget nervesystem, krop og sind i samme ro – samt i forløbet selv blive i stand til at kunne skabe denne balance i din hverdag.

Det er ikke nødvendigt at have kendskab til heste eller have ride-kundskaber. Arbejdet med hesten foregår med øvelser fra jorden, og hesten er specialtrænet til at være i behagelig kontakt. Alle øvelser tager udgangspunkt i velbehag, da forskningen viser, at det giver adgang til netop den del af nervesystemet, der skaber balance og ro.

I løbet af sessionerne har du også samtaler med mig. Samtalerne vil give dig større bevidsthed og afklaring omkring din egen situation, øge din forståelse af din krop samt dit nervesystem og dets opbygning. Samtalerne og de kropslige øvelser med hesten vil give dig en langt større robusthed i forhold til fremtidige belastninger – samt bevirke, at du bliver mere nærværende, tryg og ikke mindst gladere i din hverdag. Sessionerne foregår i naturskønne omgivelser ved kokkedal eller lyngby.

Pris: 800 kroner per time

Forløb: jeg anbefaler forløb a 16 sessioner

 

 

  1. forny din ridning:

Ønsker du at ride din hest i selvbæring med eller uden bid? Har du udfordringer med din hest i dagligdagen fra jorden eller i ridningen? Eller vil du bare gerne have en større samhørighed med din hest?

Så bestil en inspirationsdag med ride og horsemanship-underviserne birgitte clausen og sussi hjort hollensted. På denne dag, kan du forny din ridning og lære at ride din hest i selvbæring for let tøjle – med eller uden bid. Vi arbejder med rideteknik, anatomi, balance, samlet ridning, samt træning i respekt for hestens væsen.

Med kropssprog og kommunikation fra jorden arbejder vi desuden med udfordringer som urolige heste, trailertræning, tilridningsproblematikker mm. Hele dagen tager udgangspunkt i dig og din hest, fra jorden eller fra ryggen. I mere end 15 år har vi undervist i ridning med udgangspunkt i den klassiske dressurs grundprincipper og arbejdet fra jorden.

Vi har stor erfaring i på kort tid at udrette store positive forandringer for heste og ryttere på en måde som både er pædagogisk og konstruktiv. Alle heste, uanset type og brug, kan lære at samle sig og gå i balance med største lethed, og man kan med alle heste få samhørighed og en harmonisk hverdag. Alle er velkomne uanset niveau.

Min. Antal deltagere med hest: 4

 

 

  1. få større ro og tryghed med din hest

Læs din hest, kommuniker med den og giv den et godt lederskab – så får du en harmonisk, rolig og forudsigelig hest.

Oplever du, at din hest bliver forskrækket for dagligdags ting, som f.eks. Lyden af en motorsav eller synet af vejarbejde. Bukker den, når i møder andre ryttere i skoven eller tager flugten på grund af hjorte eller andet?

Som ride- og horsemanshipinstruktør tilbyder jeg et forløb til hesteejere, som ønsker en mere tryg og harmonisk hverdag med deres hest samt til nye hesteejere, som gerne vil komme godt fra start med deres hest.

Udbytte af 6-8 sessioner:

Redskaber til at læse din hests kropssprog samt at kunne kommunikerer med den

Lederskabsøvelser som vil give dig lederstatus hos din hest

Teori og viden om dit og hestens nervesystem samt samspillet mellem jer

Samtaler om udfordringer, eventuelle bekymringer, tidligere ubehagelige oplevelser osv.

Løsninger og redskaber til udfordringer i skoven, fra jorden eller i dressuren

Pris: 350 kroner for en lektion af 1 time. Jeg anbefaler 6-8 lektioner