Kurser og forløb

Udviklingsforløb i neuroaffektiv hesteassisteret terapi
Human Horses udviklingsforløb i neuroaffektiv hesteassisteret terapi giver deltagerne en teoretisk og praktisk indføring i, hvordan man som interesseret i personlig udvikling samt neuroaffektiv terapi kan arbejde med hesteassisteret terapi. Forløbet giver praktisk viden om det autonome nervesystem. På kurset lægges der stor vægt på, hvordan deltagerne kan arbejde med deres egen personlig udvikling gennem praktiske øvelser i hesteassisteret terapi.

Udviklingsforløbet henvender sig til
Forløbet henvender sig til alle, der er nysgerrige på at arbejde med egen personlig udvikling gennem gennem neuroaffektiv hesteassisteret terapi. Kurset henvender sig også til alle, der interesserer sig for teorien og arbejdet med det autonome nervesystem, samt er nysgerrige på horsemanship, og hvordan heste kan indgå i arbejdet med personlig udvikling. Der kræves ingen hestekundskab, terapierfaring eller faglig viden for at kunne deltage i forløbet. Ønsket om arbejde med egen personlig udvikling er dog en forudsætning. Al personligt udviklingsarbejde foregår i trygge rammer med fokus på deltagernes processer. Dette forløb danner et godt fundament i forhold til at få en både teoretisk samt indgående kropslig forståelse af, hvad neuroaffektiv hesteassisteret terapi er, og hvordan den enkelte deltager kan bruge det i forhold til egen personlig udvikling. I alle terapiøvelser er deltagerne aktive og afprøver dem på egen krop. Dette forløb er desuden et rigtig godt udgangspunkt for deltagere, der ønsker at bliver klogere på det professionelle arbejde med hesteassisteret terapi, da alle øvelser og teori opleves på egen krop. 

Indhold
I forløbet arbejdes med deltagernes eget nervesystem i det terapeutiske samspil med hesten. Dette vil foregå både med teoretisk viden samt med praktiske øvelser enkeltvis og i grupper. Der arbejdes også med deltagernes egen historie og personlige udvikling. Det foregår både i samspil med hesten og i gruppearbejde. På kurset anvendes grundprincipperne i horsemanship til det terapeutiske arbejde. Forløbet lægger vægt på deltagerens personlige arbejde, således at deltagerne gennem dette arbejde oplever kvaliteten o neuroaffektiv hesteassisteret terapi. 

1 Modul: Introduktion
Introduktion til nervesystemet
Undervisning i de treenige hjerne
Den neuroaffektive forstårelse af mennesket og af mennesket i samspil med verden
Praktiske terapiøvelser med fokus på de autonome nervesystem
Indføring i hesteassisteret terapi
Praktiske terapiøvelser med hesteassisteret terapi

2. Modul: Nervesystemet
Undervisning i grundforståelse af det autonome nervesystem, udvikling og biokemi
Undervisning i overbelastninger af nervesystemet, tilstande samt beroligelse
Praktiske terapiøvelser med fokus på nervesystemet i forhold til egen krop samt hestens
Praktiske terapiøvelser med tilstande i nervesystemet samt skift
Undervisning i de neuroaffektive kompasser

3. Modul: Horsemanship
Undervisning hestens væsen
Undervisning i kontakt og relation mellem hest og menneske
Praktiske øvelser med fokus på kontakt, kommunikation og relation med hesten

4 Modul: Hesteassisteret Terapi
På dette modul arbejdes der udelukkende med praktiske terapiøvelser i forhold til neuroaffektiv hesteassisteret terapi. Dette gælder både beroligende og aktiverende nervesystems-øvelser i bevægelse med hesten eller i stilstand. Dette gælder også relations- og tilknytningsøvelser. Denne weekend har primært fokus på praktiske nervesystemsøvelser med hestene

5 Modul: Hesteassisteret terapi
Praktiske terapiøvelser i forhold til neuroaffektiv hesteassisteret terapi
Evaluering af forløbet

Hvem er Human Horse
Sussi Hjort Hollensted ejer Human Horse og er uddannet psykoterapeut med speciale i arbejdet med det autonome nervesystem og chok/traume. Hun modtager supervision og har bestået kurset, “træning 2” hos psykolog Ulla Rung Weeke, og modtager både supervision samt undervisning af psykoterapeut, Peter Kofoed. Sussi Hjort Hollensted er desuden uddannet supervisor hos Peter Kofoed. 

Sussi Hjort Hollensted har arbejdet med heste hele sit liv. Hun er uddannet i klassisk dressur/grunddressur og horsemanship hos Birgitte Clausen, Horse Contact og har siden 2004 undervist og trænet heste og ryttere i både dressur og horsemanship. 

Hun har desuden i samarbejde med Aarhus Universitet og Danmarks Veteraner lavet Danmarks første forskningsprojekt i neuroaffektiv hesteassisteret terapi med PTSD ramte veteraner. Her har hun i 2021 haft PTSD ramte veteraner i neuroaffektiv hesteassisteret terapi for at undersøge terapiformens effekt på målgruppen. Resultatet af projektet forventes at komme i efteråret 2022. Hun samarbejder desuden med politiforenigen, Thin Blue Line i forhold til PTSD ramte politibetjente. I 2019 var hun som psykoterapeut med soldaterforeningen, Veteranskytterne til Warrior Week i USA. 

I sit arbejde med hesteassisteret terapi har Sussi Hjort Hollensted PTSD ramte veteraner og politibetjente i terapi. Hun arbejder også med børn og unge fra behandlingsinstitutioner og STU skoler, samt med stress, angst eller depressionsramte klienter. Sussi Hjort Hollensted holder kurser, workshop, foredrag i neuroaffektiv hesteassisteret terapi.

Sussi Hjort Hollensted er desuden uddannet journalist, cand.com og har både arbejdet som journalist på DR Nyheder, Ridehesten, Magasinet Hest, Zibrasport og Dansk Psykoterapeutforening. 

Faciliteter og adresse
Human Horse ligger på en smuk landejendom udenfor Ringsted på adressen Hjelmsømaglevej 80, 4100 Ringsted. I rolige langlige omgivelser har Human Horse alle faciliteter til at tilbyde undervisning og terapi. Med både udendørs og indendørs ridebane kan kursusforløb afholdes uanset vejrforhold. Human Horses stald er indrettet således, at den også kan anvendes i terapien. I de nyetablerede kursuslokaler undervises i teori, og her er også loungeområde med mulighed for afslapning i pauserne. De udendørs arealer byder på adskillige muligheder for terapi samt på små oaser med mulighed for at nyde den smukke natur. Med Sørup Herregård Hotel som nabo vil der også være mulighed for overnatning i forbindelse med kurserne. 

Forløbsinformation:

Forløbet består af 5 moduler af 2 dage. (I alt 10 dage)

Alle kursusdage er fra kl 10.00-16.00

Tilmelding: 

For at deltage i forløbet kontakt Sussi Hjort Hollensted på sussihollensted@hotmail.com. 

Antal deltagere: max 8

Pris og datoer:

Pris: 16000 kr. Du er endelig tilmeldt, når du har betalt depositummet på 5000 kr

Datoer: 

20-21 august 2022

17-18 september 2022

29-30 oktober 2022

26-27 nov 2022

7-8 januar 2023