Referencer

Heste-assisteret terapi:

STU-Greve
Vores elever har fået meget bedre balance både hjemme og i skolen. De har nu færre konflikter, er interesserede i at konfliktløse og er blevet bedre til at mærke sig selv og forklare, hvordan de har det. Eleverne bruger alle deres sanser og hele deres krop, uden at skulle præstere. Det har givet dem mulighed for at lære sig selv at kende, og dét gør Læring med heste til et helt særligt fag, da dét er svært at finde i de andre aktiviteter, vores elever tilbydes. Vores elever tør bedre møde nye ting og har fået en bevidsthed om, hvordan deres autonome nervesystem fungerer og kan tale om det. Dét havde vi ikke forventet, men det er kommet helt naturligt i deres arbejde med sig selv, hestene og Sussi Hjort Hollensted.

Ann-Louise Mathiesen, tidligere HR chef
Heste-assisteret coaching hos Sussi har klart bevirket, at jeg kan komme hurtigere tilbage på arbejdsmarkedet. Jeg er nemlig blevet i stand til at stå mere ved mig selv og er blevet mere rolig.
Som terapeut er Sussi super god, meget tilstede og omsorgsfuld. Hun har styr på arbejdet med hesten, og jeg følte mig meget tryg i forhold til samspillet mellem hende, hesten og jeg.

Christa Røigaard, kontormedarbejder
Det har været en anderledes personlig udviklingsmåde, som har givet mig rigtig meget. Jeg er blevet meget mere bevidst omkring min situation og har fået en god forståelse af, hvorfor jeg er endt, hvor jeg er. Jeg vender i min arbejdsdag gentagne gange tilbage til de fysiske øvelser, som jeg udførte i samarbejde med hesten, og det hjælper mig i forhold til at håndtere stress.
Som terapeut er Sussi meget dygtig og havde gode vinkler til at håndtere mine udfordringer, så jeg følte mig meget lettere, når jeg gik derfra, end da jeg kom. I forholdet til øvelser med hesten og jeg, var Sussi utrolig professionel og ualmindelig dygtig i forhold til samspillet mellem os.

Kirsten, økonomichef
En meget anderledes stresscoaching, som giver mulighed for at fokusere på en anden måde, end når man sidder i en stol overfor en terapeut. Desuden har det været nemmere at komme dybere ind i mig selv på grund af øvelserne med hesten. Jeg er startet i et nyt job, og der har jeg også haft stor glæde af øvelserne, som hjælper mig med at få lyttet til mig selv og få sat grænser.
Som terapeut er Sussi god og nærværende og har hjulpet mig med at få bedre jordforbindelse og forståelse for, hvorfor min krop reagerer, som den gør.

Steven C. Leffler, selvstændig, personlig træner
Sussi is a complete professional and very competent in her knowledge, her way of communicating, her way of observing, and leading skills. Her deep understanding of psychology and body posture and movement skills enabled her to be quick and effective when having me get the right focus, or leading me to a new self observation. It was really affective and fun to work with Quanza (the horse) and Sussi. I noticed to that I became more and more close to Quanza (the horse) and that brought out a loving side of me which helped my state of depression/stress throughout the day. A feeling of everything is going to be okay in the future. It felt really good.
Sussi was great at making me feel comfortable and at ease. It was never a matter of right or wrong in any of the exercises, which helped my competitiveness relax. Sussi could analize Quanza (the horse) and I so she could adjust the lenght of time between talk and exercises as she saw fitting.  Sussi also had me laughing at times with myself which is rare for me when feeling so depressed/stressed. It was always a positive feeling with both Sussi and Quanza(the horse), I always felt confident with both of them. I trusted sweet Quanzas(the horse) state of being present more than I did my own so she too really helped me.
For me, as a man it was a fantastic way to bring in doing something physical while having a therapy session was very effective as apposed to just sitting and talking to someone. The actual activity with Quanza and Sussi helping me along made the therapy much more affective.  I think the tools I learned and the observations of myself can be used for me to come back to being myself quicker than if I didnt have these sessions with Quanza (the horse) and Sussi. This is such a fantastic way to get back to being intouch with oneself.  I would recommend this method to anyone affected by either stress or depression.

Rideundervisning:

Tina Meilstrup
Sussi er som underviser meget tålmodig og pædagogisk og forstår at tilrettelægge undervisningen ud fra det niveau, som hest og rytter befinder sig på. Hun er meget lyttende, og hendes undervisning er et samarbejde mellem hende og eleverne, hvor man ikke føler sig skældt ud og nedgjort. Hun er god til at læse både hest og rytter og kan sætte ind, hvor der problemer/udfordringer. Ligeledes er hun god til at give input til andet end kun ridningen – dvs omgang med hesten, kropssprog osv, så hendes undervisning bliver mere holistisk.
Hun har hjulpet mig rigtigt meget med at få en fantastisk og lydig dressurhest ud af en gammel afdanket og stort set ødelagt rideskolehest med tendens til det bimse.

Sarah Pedersen
Det er super at have en underviser, der har både styr på sin teori og praktiske ridning. Én, som er god til at forklare og gør det i et tempo, der passer både rytter og hest, ligegyldigt hvilket niveau man er på. Sussi underviser med forståelse for både hest og rytter og i et tempo, der passer begge. Jeg kommer altid ud fra undervisning med en afslappet hest og som en glad rytter. Min hest er begyndt at udtrykke sig bedre og mere, da hun nu føler, at jeg er i stand til at lytte, hvilket gør mig glad, da jeg sætter pris på den kommunikation, jeg har med hende. Jeg kan desuden mærke at vores signaler bliver bedre og bedre i vores daglige kommunikation, og ikke kun som rytter og hest.

Kristine Kvistgaard Pedersen
Sussi er meget pædagogisk i tilgang til rideundervisning, men ligger samtidig ingen fingre i mellem. Det er for mig den perfekte kombination hos en lærer. Hun er meget menneskelig og tager altid udgangspunkt i den enkelte. Derudover har Sussi stor viden om hestens anatomi og den korrekte ridning for hesten. Denne viden underviser hun ud fra. Sussi har hjulpet min hest og jeg på rette køl, og jeg kan med sikkerhed sige, at vi ikke ville være, hvor vi er i dag, hvis ikke det var for hende.