Private

Få større ro, balance og glæde i dit liv. Bliv bedre til at sætte grænser, bliv udfordret på dit lederskab eller bliv kvit med uhensigtsmæssig adfærd.

I et forløb hos mig med heste-assisteret udvikling får du viden og øvelser, som gør dig i stand til at kunne afbalancerer dit autonome nervesystem og få derved større opmærksomhed på din tilstand i krop og sind – Det giver nemlig større overskud og sundhed.

Derfor virker heste-assisteret personlig udvikling:
Heste har et meget veludviklet følelsesregister og et velfungerende autonomt nervesystem og kan derfor to vigtige ting i relationen til mennesker.

1. For det første afspejler heste præcist, hvordan du har det – både psykisk og fysisk.

Derved kan du se din egen fysisk og psykiske tilstand, mønstrer og reaktioner afspejlet i hestens adfærd. Herefter kan du arbejde med din tilstand, ændre mønstrer og adfærd og så opleve hesten afspejle din ændring øjeblikkeligt.

2. For det andet besidder heste en meget veludviklet kontakt til deres krop og indre tilstand. Den balance og ro udstråler de meget kraftigt, og det smitter af på os mennesker, så man selv oplever ro – også hvis man har svært ved selv at finde den. Det giver glæde, overskud og lyst til at forandre adfærd, der ikke er hensigtsmæssig for roen.

Præcis de to kompentencer, som heste har, giver optimale betingelser for, at du vil opleve større balance i hverdagen, kunne ændre uhensigtsmæssig adfærd og få større opmærksomhed på din tilstand i din krop og sind.

 

Sådan foregår en session

Virkningen af heste-assisteret personlig udvikling
Den ro og autentisk spejling heste formidler i god kontakt, gør ofte et uudsletteligt indtryk på os mennesker og giver en oplevelse af tryghed og overskud, som bevirker, at du kan ændre uhensigtsmæssig adfærd og få større opmærksomhed på din tilstand i din krop og sind i din dagligdag. Hver gang du ikke er tilstede i nuet, vil hesten miste interessere for dig – det øjeblik, du bliver nærværende igen – er du igen interessant for den. På den måde kan du arbejde med at blive mere tilstede og derved få større ro, glæde og fokus.

Alt nyere amerikansk og engelsk forskning viser, at både viden om, og det at kunne arbejde med dit autonome nervesystem, giver dig en mental og kropslig robusthed, som vil have en stor positiv afsmittende effekt på dit øvrige liv. Flere ting vil føles som små problemer – ikke som store. Selvom du i din hverdag vil opleve stressede situationer, vil dit system hurtigt falde ned igen og finde ro.

Læs mere om det autonome nervesystem her

Mine forudsætninger:

Jeg ejer Human Horse og er uddannet psykoterapeut med speciale i arbejdet med det autonome nervesystem og chok/traume. Jeg har arbejdet med heste hele sit liv. Jeg er uddannet i klassisk dressur/grunddressur og horsemanship hos Birgitte Clausen, Horse Contact og har siden 2004 undervist og trænet heste og ryttere i både dressur og horsemanship.

I mit arbejde med hesteassisteret terapi har jeg har PTSD ramte veteraner og politibetjente i terapi samt klienter med stress, angst, depression mv. I hesteassisteret læring arbejder jeg med børn og unge fra behandlingsinstitutioner, specialtilbud og STU skoler. Jeg afholder kurser, workshop, foredrag i neuroaffektiv hesteassisteret terapi samt tilbyder supervision til fagpersonale.

Jeg har desuden i samarbejde med Aarhus Universitet og Danmarks Veteraner lavet Danmarks første forskningsprojekt i neuroaffektiv hesteassisteret terapi med PTSD ramte veteraner. Her har jeg i 2021 haft PTSD ramte veteraner i neuroaffektiv hesteassisteret terapi for at undersøge terapiformens effekt på målgruppen. Resultatet af projektet forventes at komme i efteråret 2022. Jeg samarbejder desuden med politiforenigen, Thin Blue Line i forhold til PTSD ramte politibetjente. I 2019 var jeg som psykoterapeut med soldaterforeningen, Veteranskytterne til Warrior Week i USA.

Jeg modtager uddannelse hos psykolog Ulla Rung Weeke og er uddannet supervisor hos Peter Kofoed.

Jeg er desuden uddannet journalist, cand.com og har både arbejdet som journalist på DR Nyheder, Ridehesten, Magasinet Hest, Zibrasport og Dansk Psykoterapeutforening.

Pris: 1000 kr. Per session a 1 time.