Personlig udviklingsforløb med neuroaffektiv hesteassisteret terapi

Udviklingsforløb i neuroaffektiv hesteassisteret terapi
Human Horses udviklingsforløb i neuroaffektiv hesteassisteret terapi er et forløb til dig, som vil arbejde med din egen personlig udvikling og temaer gennem arbejdet med kropslige tilstande, følelser, tanker samt arbejdet med at regulere dit nervesystem – alt sammen gennem krospligt  og teoretisk arbejde med neuroaffektiv hesteassisteret terapi.

I Udviklingsforløbet arbejder deltagerne både teoretisk og praktisk med egen personlige temaer og udvikling med udgangspunkt i neuroaffektiv teori. Forløbet giver også både praktisk og teoretisk viden om det autonome nervesystem. På kurset lægges der stor vægt på, hvordan deltagerne kan arbejde med deres egen personlig udvikling gennem praktiske øvelser i hesteassisteret terapi.

Forløbet henvender sig til
Forløbet henvender sig til alle, der er nysgerrige på at arbejde med egen personlig udvikling gennem gennem neuroaffektiv hesteassisteret terapi. Forløbet henvender sig også til alle, der interesserer sig for teorien og arbejdet med det autonome nervesystem, og for hvordan heste kan indgå i arbejdet med personlig udvikling. Der kræves ingen hestekundskab, terapierfaring eller faglig viden for at kunne deltage i forløbet. Ønsket om arbejde med egen personlig udvikling er dog en forudsætning. På forløbet arbejder vi med tilstande som angst, depression, stress, PTSD med flere. Alle tilstande som er kendetegnet ved et overbelaste nervesystem. Al personligt udviklingsarbejde foregår i trygge rammer med fokus på deltagernes processer. Dette forløb danner et godt fundament i forhold til at få en både teoretisk samt indgående kropslig forståelse af, hvad neuroaffektiv hesteassisteret terapi er, og hvordan den enkelte deltager kan bruge det i forhold til egen personlig udvikling. I alle terapiøvelser er deltagerne aktive og afprøver dem på egen krop.

Indhold
Teoretisk viden om det autonome nervesystem
Praktiske øvelser med det autonome nervesystem
Teoretisk viden om neuroaffektiv hesteassisteret terapi
Praktiske øvelser med neuroaffektiv hesteassisteret terapi
Arbejdet med egen historie og temaer
Praktisk og teoretisk viden og øvelser med de neuroaffektive kompasser
Personligt arbejde i gruppeterapi samt individuel terapi
Praktisk og teoretisk viden og øvelser med overbelastningstilstande i nervesystemet
Viden og øvelser med relation og kontakt
Traumer og overbelastinger i det autonome nervesystem

1 Modul: Introduktion
Introduktion til nervesystemet
Undervisning i de treenige hjerne
Den neuroaffektive forstårelse af mennesket og af mennesket i samspil med verden
Praktiske terapiøvelser med fokus på de autonome nervesystem
Indføring i hesteassisteret terapi
Praktiske terapiøvelser med hesteassisteret terapi

2. Modul: Nervesystemet
Undervisning i grundforståelse af det autonome nervesystem, udvikling og biokemi
Undervisning i overbelastninger af nervesystemet, tilstande samt beroligelse
Praktiske terapiøvelser med fokus på nervesystemet i forhold til egen krop
Praktiske terapiøvelser med tilstande i nervesystemet samt skift

3. Modul: De neuroaffektive kompasser
Undervisning i de neuroaffektive kompasser samt øvelser
Praktiske øvelser med heste i forhold til kompasser
Praktiske øvelser med fokus på kontakt, kommunikation og relation med hesten

4 Modul: Neuroaffektiv hesteassisteret Terapi
På dette modul arbejdes der udelukkende med praktiske terapiøvelser i forhold til neuroaffektiv hesteassisteret terapi. Dette gælder både beroligende og aktiverende nervesystems-øvelser i bevægelse med hesten eller i stilstand. Dette gælder også relations- og tilknytningsøvelser.
Evaluering

Hvem er Human Horse
Sussi Hjort Hollensted ejer Human Horse og er uddannet psykoterapeut med speciale i arbejdet med det autonome nervesystem og chok/traume. Hun modtager supervision og har bestået kurset, “træning 2” hos psykolog Ulla Rung Weeke, og modtager både supervision samt undervisning af psykoterapeut, Peter Kofoed. Sussi Hjort Hollensted er desuden uddannet neuroaffektiv supervisor hos Peter Kofoed.

Sussi Hjort Hollensted har arbejdet med heste hele sit liv. Hun er uddannet i klassisk dressur/grunddressur og horsemanship hos Birgitte Clausen, Horse Contact og har siden 2004 undervist og trænet heste og ryttere i både dressur og horsemanship.

Hun har desuden i samarbejde med Aarhus Universitet og Danmarks Veteraner lavet Danmarks første forskningsprojekt i neuroaffektiv hesteassisteret terapi med PTSD ramte veteraner. Her har hun i 2021 haft PTSD ramte veteraner i neuroaffektiv hesteassisteret terapi for at undersøge terapiformens effekt på målgruppen. Resultatet af projektet forventes at komme i foråret 2023. Hun samarbejder desuden med politiforenigen, Thin Blue Line i forhold til PTSD ramte politibetjente. I 2019 var hun som psykoterapeut med soldaterforeningen, Veteranskytterne til Warrior Week i USA.

I sit arbejde med hesteassisteret terapi har Sussi Hjort Hollensted PTSD ramte veteraner og politibetjente i terapi. Hun arbejder også med børn og unge fra behandlingsinstitutioner og STU skoler, samt med stress, angst eller depressionsramte klienter. Sussi Hjort Hollensted holder kurser, workshop, foredrag i neuroaffektiv hesteassisteret terapi.

Sussi Hjort Hollensted er desuden uddannet journalist, cand.comm og har både arbejdet som journalist på DR Nyheder, Ridehesten, Magasinet Hest, Zibrasport og Dansk Psykoterapeutforening.

Faciliteter og adresse
Human Horse ligger på en smuk landejendom udenfor Ringsted på adressen Hjelmsømaglevej 80, 4100 Ringsted. I rolige langlige omgivelser har Human Horse alle faciliteter til at tilbyde undervisning og terapi. Med både udendørs og indendørs ridebane kan kursusforløb afholdes uanset vejrforhold. Human Horses stald er indrettet således, at den også kan anvendes i terapien. I de nyetablerede kursuslokaler undervises i teori. De udendørs arealer byder på adskillige muligheder for terapi samt på små oaser med mulighed for at nyde den smukke natur. Med Sørup Herregård Hotel som nabo vil der også være mulighed for overnatning i forbindelse med kurserne.

Forløbsinformation:

Forløbet består af 4 moduler af 2 dage. (I alt 8 dage)

Alle kursusdage er fra kl 9.30-15.30

Tilmelding:

Det er en forudsætning, at du inden kurset har været i individuel terapi hos mig.

For at deltage i forløbet kontakt Sussi Hjort Hollensted på mail@humanhorse.dk

Antal deltagere: max 8

Pris og datoer:

Pris: 16.000 kr. Du er endelig tilmeldt, når du har betalt depositum på 2500 kr.

Datoer:

16-17 marts 2024

13-14 april 2024

4-5 maj 2024

8-9 juni 2024